Bærekraftig og kortreist mat på menyen

Skolebibliotekets grønne tråd dette skoleåret starter med bærekraftig matproduksjon.

FNs bærekraftsmål nr. 12 er "Ansvarlig forbruk og produksjon". Skolebiblioteket har bok- og plakatutstilling som belyser bærekraftig produksjon og forbruk av korn, fisk, kjøtt og grønnsaker. I tillegg tar den opp utfordringer omkring matsvinn. Utstillinga reiser mange viktige spørsmål, som ikke nødvendigvis har enkle svar. Hensikten er å sette i gang tanker, diskusjon og skape entusiasme. Framtidshåpet ligger i handlingene!

Torsdag 30. september inviterte skolebiblioteket til kortreiste og bærekraftige smakebiter. I "pop-up-gatekjøkkenet" foran skolen ble det servert grønnsaksuppe i matfri til alle som hadde husket å ta med egen kopp og skje. I neste pause kunne alle forsyne seg med lun eplekake foran inngangen til biblioteket. Oppslutningen var heftig og begeistret.

Om noen uker kommer et nytt bærekraftstema i biblioteket: Plast

bærekraft - Klikk for stort bilde

bærekraft - Klikk for stort bilde

Det var stor oppslutning rundt kakefatene foran biblioteket. Kari fra 3PBC var første kunde i "pop-up-gatekjøkkenet".