Grønn tråd

Skolebibliotekuka 2022 på Elvis handler om bærekraft.

Alle skolens klasser er invitert til å delta i aktivitetsløypa i skolebiblioteket. Løypa har fem stasjoner med temaer som fossil og fornybar energi, desinformasjon om klima, klimakalkulator og bærekraftutfordringer i egen hverdag. Vi har også en egen stasjon i løypa hvor elevene får høre om skolehageprosjektet som nå sparkes i gang på Elvis. Der får alle så sin egen krukketomatplante, som skal vokse og trives i skolebiblioteket før den blir med ut i de tusen elevhjem til sommerferien.

Det har vært mange fine diskusjoner og stort engasjement i løypa. Håpet ligger nå i handlingene!

skolebibliotekuka - Klikk for stort bilde

Elever fra Pre-IB sjekker eget klimafotavtrykk med klimakalkulatoren etter at de har sådd hver sin krukketomat i skolehagehjørnet. Vi venter på våren!