Informasjon om karakteretting på IB i år

Som dere sikkert har sett er det i media diskusjoner om hvordan karaktersetting på IB har foregått i år.

Illustrasjon IB-spørsmål - Klikk for stort bildeIllustrasjon IB-spørsmålIB besluttet i mars å avlyse alle sine eksamen rundt om i verden for å ivareta elever og læreres sikkerhet. Dette er ikke gjort siden IB ble grunnlagt 1968.

For å sikre karaktergrunnlaget for elevene har IB derfor bedt skolene om å sende inn flere elevarbeider (Internal Assessments) enn normalt. IB har også sett på Predicted Grades, samt sett på hvordan tidligere avvik mellom faglæreres Predicted Grades og eksamensutfall har vært på den enkelte skolen.

Elverum videregående skole har gått gjennom alle eksamensdata for å se om vi kan avdekke noen avvik . Vi har ikke oppdaget noe som skulle vare signifikant for denne eksamenssesjonen.

Association of Norwegian IB Schools (NIBS) arbeider også med saken opp mot kunnskapsdepartementet og samordna opptak, for å finne løsninger for elever som mener at de ikke har fått de karakterene de fortjener. Det er videre besluttet at IB-elever i Norge som ønsker det, kan skrive eksamen i november og bruke resultatet fra denne eksamenen som førstegangsvitnemål.

Med vennlig hilsen/Kind regards,

Mikael Sjöholm