Massetesting av elevene

Alle elever på Elvis får i morgen, 1. september, utdelt utstyr for hurtigtester som de skal gjennomføre selv.

For å få kontroll på smittesituasjonen, vil kommuneoverlegene i Elverum i samråd med Folkehelseinstituttet nå gjennomføre massetesting. Denne måten å teste på erstatter testing etter eksponering.

Hver elev får utdelt en pose med to tester og en bruksanvisning på skolen onsdag 1. september. Første hurtigtest gjennomføres torsdag morgen. Hvis den er negativ, møter eleven på skolen som vanlig. Hvis den er positiv, ringer eleven eller en forelder til telefonnummeret som står på bruksanvisningen. Da følger kommunen opp videre.

Den andre hurtigtesten i posen gjennomføres på morgenen mandag 6. september. Eleven forholder seg til svaret på samme måte som ved første test.

Skolen presiserer at det viktig alle tar ansvaret og gjennomfører testen. Vi henstiller samtidig  til at foresatte bistår elevene slik at testingen utføres på en god måte.

De klassene på skolen som allerede er i karantene og et testregime følger opprinnelig plan.

Elevene vil få utdelt en pose med test og brukerveiledning. - Klikk for stort bildeElevene vil få utdelt en pose med test og brukerveiledning. Marit Thobiassen Strande