Sommer i skolehagen

Det er duket for gode avlinger og fine sommermåneder i det grønne. 

Gresskarplanter - Klikk for stort bildeGresskar ved nett Ingvild Holen
1TIB lærer om fotosyntese i drivhuset - Klikk for stort bilde1TIB lærer om fotosyntese i drivhuset Ingvild Holen

Endelig sommer

Det vokser og gror i skolehagen. Potetene er i ferd med å komme opp. Gulrøttene spirer. Urtekassa bugner av gressløk og løpstikke. I drivhuset høster vi agurker, og vi tyver tomatplantene nesten daglig . Gresskarplantene er klare for å begynne å klatre, og det blomstrer rundt gjerdet. Kom inn og se, lukt og smak! Eller ta deg en spasertur langs “poestien”, og opplev noen fine dikt om naturen.

Flittige hender

Vi legger en travel vår bak oss. Mange elever har vært med på forkultur inne i skolebiblioteket, Byggfag har bygget plantekasser til drivhuset, TIF har laget bord, og flere klasser har jobbet med sjauing av jord, såing, planting og vanning. Ugraset vokser også godt, så noen er for lengst i gang med luking. 

Det er i hagen det skjer

Det er gledelig at stadig flere klasser bruker hagen som et klasserom, for eksempel i naturfag og ulike språkfag. Mange kommer også innom bare for å kikke og sitte litt. 

Skolehagen har dessuten arrangert såkurs for elever, montert “poesti”  rundt på skolens uteområde, og samarbeidet med Salg, service og reiseliv om plantemarked. Der  kom mye folk, og vi fikk solgt alle overskuddsplantene våre. Inntektene på kr 12000 gikk til FORUT. 

Velkommen innom!

To elever hjelper til i fritimen - Klikk for stort bildeGode hjelpere i fritimen Ingvild Holen
Agurk i drivhuset - Klikk for stort bildeAgurk i drivhuset Ingvild Holen
Karlot og Kirsti - Klikk for stort bildeTLA setter poteter og sjekker epletreet Ingvild Holen